Hallo! Ik ben Jolanda Koorevaar

Short description

Tijdens mijn studies aan de Hogeschool Rotterdam en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam schreef ik diverse artikelen. Een artikel van mijn hand over de 'nieuwe' Hogescholen haalde het Algemeen Dagblad. In 1993 won ik de NRC-Handelsblad internationale essay-wedstrijd over democratie. In 1997 herschreef ik met veel plezier het jaarverslag voor de SOS telefonische hulpdienst Rijnmond. Toen wist ik: ooit ga ik meer doen met dat schrijven van mij!

Na 4 jaar hard studeren aan de Erasmus-Universiteit en aan Carlton University in Ottawa kon ik in 1996 mijn bul sociologie ophalen. Het gemiddelde, een 8,4 gaf op de EUR net geen 'cum laude' vermelding. Dat was jammer!

Ik begon als organisatie-adviseur in de zorgsector. Leuk werk! Na een jaar las ik in de Volkskrant dat de nieuwbakken hoogleraar Ruud Lubbers een assistent zocht. Ik twijfelde geen moment en benutte deze gouden kans om in de hogere kringen te verkeren, het politieke spel af te kijken en bijzondere dingen mee te maken. Ruim twee jaar werkte ik met Ruud Lubbers samen. Ik schreef speeches en teksten voor hem, we bereidden de te geven colleges voor en begaven ons in het internationale lezingencircuit; kortom, ik kon uitgebreid meekijken en meekoken in Lubbers intellectuele keuken aan de KUB.

Vlak voor de professor naar Genève vertrok, ben ik als beleidsmedewerker naar het Ministerie van Sociale Zaken gegaan. Later ging ik aan de slag als projectmanager bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daar ben ik belast met het terugbrengen van de regellast, onder de noemer 'OCW ontregelt'. De vooruitgang van deze deregulering kunt u volgen via onze website: www.ocwontregelt.nl.

Mijn 'oude' onderwerpen globalisering, maatschappelijk verantwoord ondernemen en houdbare ontwikkeling blijven echter trekken. Ook het creatieve proces van schrijven, schrappen, denken en opnieuw beginnen houdt zijn charme. Daarom onderhoud ik deze site en bied mij aan als free-lance tekstschrijver/brainstorm leider. Voor opdrachten geldt 'no cure, no pay'. U betaalt niets als u ontevreden bent over de opdrachtvervulling en daarom geen gebruik maakt van gemaakte teksten. Voor opdrachten waarbij veel research vooraf noodzakelijk is, kunnen we in goed overleg andere afspraken maken.

Wilt u meer informatie of een afspraak?